onsdag 22 oktober 2014

måndag...

I måndags tände vi lamporna på klubben och tränade på klubben. Så trist att de flesta gjort vinter :-). Men två tappra är vi iallafall!
  Jag började med Cider och så kom brandkåren som har sitt övningsområde på andra sidan vägen och det blev så bra!! Först är de otroligt snälla och kommer och talar om att de kommer att smälla lite idag. Supersnällt att de tänker på våra hundar! Nu skulle de skjuta någon raket inne i kontainers... sen bad de om att få skicka sina rökdykare i full mundering över planen fram och tillbaka för att belasta dem lite extra. Hur många valpar på 4½ månad har mött en rökdykare i full mundering i mörkret?? Ha ha ha... Cider hon avslöjade direkt att det var en människa och gjorde sitt bästa för att få springa dit och hälsa :-). Superbra!! Och smällarna i kontainern, då kollade hon vad som hände och satte sig och hade lite span, men ingen större reaktion var det! Känns som super miljöträning den kvällen!

Annars tränade vi lite på "följ mig" framåt och bakåt, sitt och ligg. Känns bra och jag ska nu börja blanda in ligget mer och mer tänkte jag. Kan ju vara trevligt om hon kan något när vi ska på kom igång kurs om några veckor. Mest av allt behöver jag göra en plan för vad vi ska lära in och träna på...

Lizza fick också komma ut, men jösses så jobbig den hunden är!! Alltså... ni förstår ju själv... hon är normalt världens energiknippe och hon älskar att träna och träningstillfällena som vi gjort sen mitten på augusti kan man räkna på en hand... nu var det otroligt mycket på... hu så mycket på!! Det blev lite hopp-stå och linförighet innan jag gav upp :-). Men, kul hade hon iallafall... ha ha... jo, hon fick också spana på rökdykare, men de hade hon inte riktigt tid med då matte hade en boll i fickan.
  Innan vi körde igång så kom två tjejer som hade sett en lös hund och just sådana situationer tycker hon är väldigt jobbigt. Hon visar det genom att hoppa, skutta och kampa i kopplet. Detta borde vi träna på, men som det är just nu är det tillräckligt att ta ut Lizza ur bilen och stå ut mer än 2 sek... :-).

Igår så blev det inte många knop... det enda vettiga jag gjorde med hundarna var att jag klippte klorna på dem och hör och häpna!!! Jag och Jennifer tog Lizza och Cider och gick på promenad tillsammans!! Detta har vi varit på väg att göra under en längre tid, men det har varit svårt att få ihop, eller så har jag glömt det. Men nu ska det bli ordning på saker ;-). Det gick iallafall kanonfint!! Det enda Lizza tycket var jobbigt var när Cider började morra och skälla på henne i slutet av promenaden. Annars brydde hon sig inte särskilt... även om Cider gjorde sitt bästa för att få uppmärksamhet och få leka med Lizzan :-). Det kändes kanonbra!! Men det behövs nog några promenader till innan jag törs ha dem tillsammans... Men just nu är det något som ligger högt upp på listan... att ha alla hundar tillsammans...

Nu ska jag börja släcka ner datoren, för snart får jag gå hem! Ridskolan står på schemat i em/kväll! Hej hopp i snödrivorna!! :-)

ps vad ljust och skönt det var att komma ut i natt... synd att det snart kommer försvinna...

Inga kommentarer: