torsdag 9 maj 2019

Min plan...

... var att blogga direkt efter kursen som jag var på förra veckan, men den resulterade att jag sov till hockeyn på lördagen.... ja, ni läste rätt, jag sov till hockeyn... mer om kursen nedan. Nu ska jag börja med sker i helt fel ordning! För det är mycket roligare att röra till det... ha ha ha...


...eller så måste jag skriva av mig eftersom jag hade en katastrofal dag igår! En riktig Löfqvist-dag...
Det hela började på morgonen... för någa dagar sen så hade mina små raringar gnagt bort lite korkmatta från en tröskel och häromdagen så lagade jag det med lim. När jag limmat så ställde jag på en gammal limhink för att få tryck på det hela. Det limmet hade frysit sönder och för den som inte vet så liksom separerar limmet och blir till en större del vattenliknande vätska.
 Så, igår när jag kom ut ur duschen så hade valparna tippat hinken och det var så där vätska över hela golvet... och på morgonen har jag sällan gott om tid... PHU! Så, ut med valparna, hoppas att det inte var en massa farliga kemikalier i vätskan och hoppas att de springer av allt i hagen... och sen fick jag skura.. och skura... och skura... och... in med valpar, fixa frukost, hinna äta halva... minusgrader och sommardäck... men nu var det inte 2dm snö på vägen iallafall (som det var morgonen innan)....
 Sen kom en och annan sak i vägen under eftermiddagen också...
Så skulle jag åka på Sveg och träna igår. Lite stressad, och så tänkte jag på något... jag vet att jag funderade på om jag skulle stänga bilen eller hämta något först... så jag gjorde mitt i mellan! Jag höll i bildörren och stängde den... det kändes kan jag säga och under typ 10 minuter så var jag döende... ha ha ha... det gick dock över rätt snabbt och jag slapp en dunkande tumme.
Men, inatt vaknade jag och hade gräsligt ont i tummen och har därför sovit skit! Är något inom 5 cm från tummen så är jag döende... och det är inte helt enkelt att sitta här och jobba med en dator heller, vissa knapptryck gör man ju av bara farten, men de börjar försvinna nu! Och vi ska inte pratat om att gå med hundar, klä på sig, köra bil... ja ni vet... ha ha ha...


Jag åkte in och tränade, det gick skit och jag måste nu sätta in på i samarbetskontot med min hund... rätt mycket tror jag... typiskt! Och så skulle jag slänga dummysar till Monica och Vilde (markeringar) och eftersom jag är sämst i världen på att kasta så hivade jag givetvis upp hennes nya dummy (fågeldummy) i en tall och där blev den kvar... Vi ägnade ganska lång tid på att försöka kasta ner den, men det gick inte... det hela slutade med att jag högg ner ett mindre tunnt träd som vi sedan använde för att peta ner den. Jag fick hugga ner den, men mina vänner såg rätt nervösa ut och de stog så den inte kunde landa på bilen... ha ha ha... sen fick jag inte lägga mig i mer! Men ner kom dummyn! Tack för hjälpen!!


Allis träning gick som sagt skit. Jag fick inte ut henne alls på markeringarna. Hon gick en liten bit och så vände hon, sullade på där hon var eller så stannade hon och tittade på mig. Jag försökte mana ut henne, men blev irriterad på henne och allt blev bara SKIT! Nu ska jag försöka skicka henne på lite längre linjer när vi är ensam och sen försöka med markeringar igen. Kanske man kan gå ut med en egen kastare...


Så tar vi ett hopp tillbaka till förra veckan...
På onsdagen var jag tävlingsledare för 4 härliga ekipage i startklass och det var otroligt roligt att se dem! Fick se mycket fina prestationer! Grattis till er!


På torsdagen så började vi en kurs med Sophie Schelin. Det handlade om lydnad... Jag hade bestämt innan att fotgående och krypet var det jag ville fokusera på. Nu blev det en massa annat också, som framförgående, rutan, hoppet (gjorde vi något mer? ). Det var riktigt roligt och jag fick en hel del verktyg att jobba med och jag ska nu se till att ta tag i det här! Jag har en smart hund och hon kommer ihåg saker och ting som vi inte gjort sen i höstas och som jag inte ansåg var inlärd då... Sen ser jag ju att hon inte är i form, men hon har ju varit mammaledig ett tag... sen ska man väl inte skylla på det, det handlar mest om att jag inte tagit tag i träningen sista månaden!
 * I krypet så är vi på rätt väg... jag ska forsätta belöna henne för rätt teknik, jag ska gå sakta, även när vi kommer till mer tävlingsmässigt utförande, jag ska flytta in det till sidan, jag ska lära henne att svänga och krypa baklänges.
* Vårt fria följ såg ut som jaktfot... ha ha ha...ja, ja, jag ska jobba med godis i handen och att hon ska gå med nosen i handen så att hon hamnar rätt i position och får en bättre attityd. Vi ska bara köra en kort stund och leka mellan för att få mer fart. Från början måste jag belöna ofta, för hon tror att man inte får gå med näsan på godisen.
* Framförgåendet, här har hon ju efter sommaren börjat gå med näsan i marken. Detta ska bort! Och vi gjorde en övning med omvänt lockande som var super! men, den kräver en arbetskamrat... Jag ska se om vi får till det, för det var ett häftigt sätt att lära in saktagående. Min hjälpare sköter farten och om hon sträcker kopplte så stängs handen, jag bestämmer dock om hon ska gå eller stå stilla när belöningen kommer...
* Hoppet har hon haft svårt för och inte velat. Nu fick jag ett svar och uthopp var inga problem alls. Såg faktiskt ut som hon tyckte det var kul! I återhoppet så ser hon inte hindret utan bara mig... och när hon kommer nära dyker det upp och hon är inte inställd på hopp och får ta dubbelsteg och grejer för att få till det och för att komma över. Så, jag måste få henne att se hindret på något sätt... Men, jag ska jobba på det!
* Rutan, där jobbade vi med target, och det känns som att det inte ska vara svårt att få till och få det befäst. Dock fick vi tipset att aldrig ta bort targeten, öka avståndet ordentligt, så hunden ser rutan och inte bara någon enstaka kon... det tar vi lite senare ;-)


Nu ska jag köra stenhårt med sikte på brukset och i första hand sikta på ett GK och sen mot uppflyttet... Tanken har varit att ge mig i högreklass, pga hoppet, men vem vet... nu kanske vi löser det ;-)


I söndags så var vi ute och spårade, debut spår! Det var rätt dåligt för alla tre... minimalt med pinnar upplockade, mycke virrande i spåren, så nästa spår blir snitslat och förhoppningsvis lite mer ordning!


Sen på eftermiddagen var vi till Härdal och tränade lydnad. Körde inte så mycket, men lite framförgående och framförallt!! En budföring!! Med domare och "skytt" (utan smäll), där dessutom skytten på vägen var hennes träningskompis Lena och mottagare den mer okända Bodil OCH hon tittade på Lena länge innan jag skickade. Så springer min underbara lilla skrutt rakt ut till Bodil!! Underbart fantastiskt!! Sjukt nöjd!!
Sen fick det bli lite smällar också... första smällen låg hon, sen klev hon upp. Där har jag verkligen något att jobba med! Jag gissar att hon vill se skytten, så den inte har något fuffens för sig... mer träning på det!


Hej hopp! 

1 kommentar:

Liza sa...

Aj aj aj! Stackars tumme men hoppas den börjar eller är okey nu :D
Ja den kursen var superrolig och bra! :D vi måste ha en uppföljning någon gång längre fram :D
Med sådana mornar och dagar som du hade kan de bara bli åt det bättre hållet eller hur :D
Kramar