tisdag 14 februari 2017

mail

Japp, just nu kommer vi inte in i mailen på jobbet och då är vi ganska låsta vad gäller det egna arbetet. Allt på grupp handlar om mail.

Och eftersom det är väldans länge sedan jag bloggade så tänkte jag att jag kanske borde göra det nu då, när det finns lite tid över. För på jobbet så har vi otroligt mycket att göra just nu... och hemma är det så svårt att sätta sig ner ☺, ja iallafall och göra något vettigt!


Det har varit årsmöte på klubben. Lite priser fick vi med oss hem ☺. Bira blev bästa allround-hund. Superkul!! Hon blev också årets lydnadshund och sötnöten Cider blev årets utställningshund ☺. Allis då? Jo.. ni vet... hon är ju bara bäst 😉 Ha ha...

Jag har tränat lite hund, men på tok för lite. Dock måste jag säga att det är otroligt roligt för det är fler som har vaknat upp och börjat träna!! Superkul!!
 En fredag var vi 4 (och en 5e kom o sa hej), sen måndagar 3 och nu 4. Toppen!

Jag har ju mest jobbat Allis. Anledningen är att jag känner att jag måste satsa på henne, hon är en riktigt bra hund och skulle kunna meriteras rätt högt som det känns.
 Vi jobbar just nu med brukset och rallylydnad i fokus och vissa dagar så apporterar vi dummys  😉, men det sistnämnda borde göras oftare...
I framförgåendet så har jag börjat sätta ihop att gå mot petflaskan och stoppet. Säkert på tok för tidigt, men vad f-n... Hon står stadigt, men har inte riktigt förstått att ordet stopp betyder stanna och stå stilla. Och det känns som att jag måste ta detta steg för att hon ska förstå vad ordet ska betyda.
 Vi har jobbat en del med stå (mest från sitt) och börjat lägga in det vid sidan. Men, vi har inte fått det att fungera riktigt bra och nu av en tillfällighet så sa jag fot när hon satt och tittade på mig och då ställde hon sig 😊. Jag grejsade på lite och sa sen stå istället och det fungerade också, ha ha ha... men det är inte helt stabilt och hon måste bli stilla med tassarna, men just nu kändes det som ett mindre problem!
 Läggande är bra, det handlar nog mest om att ta ut avstånd, men jag tror det fungerar.
Jag tror det mesta nu handlar om avstånd och uthållighet och det ska jag ta tag i bara vi får ljusare kvällar och så där. Jag ska kolla på apporteringen, sen är det nog bara framförgåendet som moment som inte är klar... Å andra sidan har de väl tagit bort apporteringen från brukset nu, så... ha ha ha... Det är nog bäst att jag läser på lite kanske 😉.

Lizza har varit ute och... phu! Energibrist är en lögn med stort L! Om man inte pratar om hur jag känner mig efter alltså... ha ha ha... Hon kan ju liksom allt, hon måste bara lyssna på vad jag säger, inte braka iväg med det hon tror och tycker. Alltså, jag måste hålla henne i förpackningen, fast i min värld handlar det mest om att hon själv ska hålla ihop sig! Men, vi ska nu i takt med att det blir ljusare och hennes fys börjar bli bättre börja bygga på att hålla ihop också. Kanske är detta året då vi lyckas 😉.

Cider... ja, mest handlar det om att orka hålla koll på matte. Inne är det inga problem, ute vill hon gärna förvinna in i sin egen värld. Jag ska göra ett test med lite andra belöningar på henne och se vad som händer. Kanske ha lina på så att hon inte kan vimsa iväg sig helt...

Bira har ju löpt och därför inte varit med på träningarna. Dock har vi börjat gå, och jag försöker hålla mig till max 5 km och 2-3 dagar i veckan. Och peppar-peppar verkar det gå ganska bra... Jag ser ibland en tendens till hälta dagen efter, men med vila den dagen så verkar det vara borta sen. Jag hade en dag när jag inte kunde låta bli sjön och vi gick lite längre och då tyckte jag det var sämre, men det kan lika gärna vara en tillfällighet eller så var det sällskapet som inte riktigt skötte sig snyggt så något hände. Dock verkar det bra nu!
  Igår fick Bira vara med! Vi ska väl försöka starta någon avancerad och... Bira har ju stenkoll på vad som ska göras och med de nya momenten som kommit så kan vissa svårigheter uppstå. Nu ska man nämligen inte sitta överallt utan ibland stå. Vi testade igår och jag är chockad! Det gick superbra! Vi ska träna på lite till och träna extra på läggande, OCH massor på högerhandling, för där det svåraste för oss! Massor med höger... 😊.

Jaha... nu har jag skrivit, snackat massa skit, ordnat en tävling (antalet mail i inkorgen om vi kommer igång igen)... och vad ska jag hitta på nu!?

Hej hopp!

1 kommentar:

Liza sa...

Stort Grattis igen!!
Visst är det konstigt (och härligt) vad väder kan göra :) För att inte tala om ute tempen :D
Kram