tisdag 26 juli 2016

tisdag

idag är det tisdag. Regnet öser ner. Jag jobbar. Ha ha ha... Men ungefär så är det... :-)

Igår var det måndag och jag var på klubben och tränade för första gången på flera veckor. Och vad kan jag säga?? Jag har ett par jyckar som är rätt fantastiska... ifall någon råkat på att missa det menar jag ;-).

Först ut var Allis! Vi började med att visa lite inträning av ett stopp och fick då några repetitioner med pipa. Här måste jag ta tag i det här med att få hjälp av Jennifer också :-). Det var väääldigt effektivt att ha någon bakom som fixar med en godiskopp (den träningen har jag glömt att berätta om :-D).
 Sen så tog vi med oss dokken-anden och tränade gripanden. Jag tycker att hon hade det något lättare att gripa den idag än sist, men det behövs mer träning. Tanken är att ta fram en and och ta på den en nylonstrumpa så fort det inte ligger ute någon varning för åska :-). Hon var också något tveksam i vissa skick på det här med att komma tillbaka och kan jag inte få en raket med en dummy, då lär jag inte få det med en and ;-). Ska också se vad som händer med kanindummys!
 Vi tränade också på linförighet/frittfölj och jag tycker det är riktigt bra om/när hon är med på vad vi gör, hon tappar dock lite lätt och svävar då iväg. Inkallning var mycket bra, läggandet var också riktigt bra, fast jag började direkt vid sidan, medan liggkvar idag var svårt...

Bira fick komma ut sen, hon fick frittfölj och jag började belöna på ett annat sätt för att se om jag kan få bak henne lite och ändå ha min arm hängande och slängande... det kändes väldigt bra och kanske kan jag få till det :-). I rutan hade jag en badrumsmatta som target, den syns lite mer, men är inte lika lätt att springa iväg med ;-), skulle fixat mig en kakelplatta... och så körde vi lite fjärr och fast jag hade lång tid mellan skiftena så gjorde hon dem snyggt och utan DK. Jag gjorde också ingångar, där hon låg ner, utan att hon fick sätta sig, och så hade jag lite hyss för mig, men nu låg hon minsann... (satte sig för tidigt på platsen när vi tävlade). Ska se om jag kan lura med någon mer i denna träning nästa gång. Innan vi hoppade in i bilen, på parkeringen så visade vi också lite om att börja med framförgåendet och jag borde ju ta tag i det med Bira också... ha ha ha... någon gång borde vi ju kunna vara med på en patrulltävling :-).

Lizza fick också komma ut en sväng. Det blev linförighet (ja jag vet, jag ska inte träna det, men det känns som vi behöver den som uppvärmning) och den var på ett riktigt dåligt humör idag... Hon fick en del sittkvar träning med störning och det var också mindre bra, ha ha ha... krypet var teknikmässigt vid sidan rätt ok, men positionen var sämre. Och för att få till detta och ett läggande så tränade vi också på att ligga still vid sidan och det är bland det svåraste som finns, ha ha...

Tyvärr sa sovklockan att Cider inte fick komma ut då jag verkligen behövde åka hem och sova... Kanske hinner jag träna lite i Älvros idag :-)

Hej hopp!

Inga kommentarer: