tisdag 21 oktober 2014

novembe... nähä, oktober var det visst än

Men jösses vilket tråkigt väder!! Grått, regn och +2 grader. Precis som vädret var i november när Lizzan var liten och jag vill bara skicka ut en varning till er alla ;-). Jag hade valp, trist väder på hösten, kall vinter i december och januari i hela Sverige ;-). Det var då de sände reportage från Sveg om det kalla vädret (för att det var kallt i södra Sverige) medan ingen här tyckte att det var något speciellt med det... ha ha ha... Vad är väl en vecka eller två i sträck med -30??

I helgen så var vädret ändå rätt ok. Jag fick ett telefonsamtal i fredags om att stycka älg på lördag morgon. Kl 8!! På en helg!? Då skulle jag ju behöva kliva upp 5.30-6.00 om jag sov hemma så nix pix! Jag packade in mig och tre hundar och begav mig till husvagnen på fredag em. Startade värmen, packade in lite och sen åkte vi ut till skogen!

Skogen är så underbar! Först spanade jag in en liten finare skogsyta där jag kunde gå med Cider, men jag tog Bira först denna gången då det nästan blev mörkt sist jag var ute med henne :-). Jag hittade en myrkant där det såg ut som att vi skulle kunna ta oss fram, där jag vet att en del vilt passerar och jag tror att jag sett någon tupp i trakten någon gång också. Bira jobbade suveränt! Jag tycker dock att hon blir lite för vid och sen gör hon sina försök att springa efter lite vilt också, men det känns inte längre som ett stort problem att få stopp på henne, sen, om man ska starta på prov så kan man inte ha det så här :-D :-D. Oavsett så är det underbart att få lön för mödan!! Den med att få damen under någorlunda kontroll... det tog bara typ 6 år... ha ha ha... och då borde jag ju lärt mig av misstagen och börja i tid nu... he he he...

Sen fick Lizza springa lös en stund medan jag försökte fota lite, trots att ljuset inte var det bästa. Och som hon springer... hon kollade allt som Bira gjort + försökte hålla koll på mig OCH kolla vart älgarna gått och... alltså, vilken rallyrotta! Men det är skönt att hon får blåsa ur sig lite... Försökte fota henne lite också, men då det var mulet och klockan rätt mycket var det svårt. Jag ska dock se om jag kan lägga upp lite bilder när jag kommer hem :-).

Innan Cider och jag fick bege oss ut så fick jag se en älg. Trodde det var en ko, men när jag öppnade bilderna i datorn såg jag att det var en pinntjur! Ja, givetvis stannade jag bilen och smög mig ut och försökte få någon bra bild eftersom den stod där i skogen och kikade på mig :-).

Så Cidret då... hon går mest bakom mig i skogen och jag sparkar henne i hakan varje gång jag lyfter fötterna för att ta ett kliv framåt, stackars hund! Men hon verkar inte lära sig av det... När vi sen vänder och går mot bilen så går hon oftare framför mig, även om vi går en annan väg än den vi gick dit... Hon äter gärna bajs och vi har inte speciellt bra inkallning. Känns lovande tycker jag!

Sen packade vi oss in i vagnen och sov så gott till nästa dag... och eftersom sällskapet bestämt kl 8 så var vi givetvis klara kl 10... och vad ska man då hitta på. Planen från början var att jag skulle åka hem och ta tag i hemmat, men då order kommit kvällen innan om jakt på söndag så stannade jag kvar. Till hundarnas stora glädje ;-). Vi latade oss tillsammans, jag hjälpte morfar lite, vapenvård, skovård osv och så åkte vi ut i skogen... oväntat va!? Ny plats nya förutsättningar!
  Bira var först ut även denna dagen... myrkant där det märktes väl att det fanns mycke dofter! Mycket fart, i alla fall till en början, mindre kontakt, bra öron och åh så kul det är! Jag ska ta tag i att hon gärna söker en bit ifrån mig, se om jag kan flytta henne närmare, jobba lite extra på vändsignal, stopp och inkallning. Att jag slänger ett föremål under söket var idag inga problem, hon satte sig fint på mitt sitt. Jag tror att Bira har lika roligt som jag har! Nu ska vi bara utveckla oss vidare lite...

Sen tog jag Cider och gick en sväng i samma myrdrag, men åt andra hållet och så stannade vi och grejsade lite med dummyn på vägen och jag inser att jag måste börja mer med den inne och kanske börja i koppel ute, så jag inte får så mycket spring åt andra hållet på henne. Jag tyckte att inkallningen var bättre idag och det beror antagligen på två saker... 1 jag ropade inte lika ofta och så hade jag tur med när jag ropade! Ha ha ha... Det mest intressanta hände när vi gick mot bilen... vi kom då på "vägen" där jag och Bira gått och då sprang Cider till bilen kanske 200m bort... jag gick sakta efter och försökte hålla mig dold och klev av stigen och väntade och väntade och... just det... hon var fram till bilen, hoppade på den, spanade efter mig, blev mer och mer orolig... och vet ni vad hon gör!? Jo, inte vänder tillbaka, hon söker reda på våra utgångsspår och tar dem för att spåra upp mig, HELA rundan som vi gått!! Galenpanna!! Det var ju bara att ta det långa benet före och hejda henne...

Lizza hon fick en löspromenad åt ett tredje håll. Inte så långt, mest bara spring... och så gick jag lite oväntat mot vad hon trodde så hon fick tappa bort mig lite :-).

När jag kommer hem eller så så ska jag berätta om den intressanta måndagsträningen :-). Men nu ska jag se ut som att jag jobbar lite i alla fall! Om någon undrar så har vi världens bästa lösning på problemen på vårt jobb... Den avdelning som har svårt (=helt kört) att nå målen, där har man priser, lockar med lotter med vinster som TV, TVspel, dator mm... och vi som sökt oss bort från den avdelningen och nu börjar komma ikapp med vårat, vi blir bestraffade med att vi får sitta och hjälpa de andra... så ingen vill längre arbeta bort kön...

Hej hopp och trotsa regnet och ge er ut i skogen tycker jag! :-)

Inga kommentarer: