söndag 14 september 2014

Ångest....

... i morgon så börjar jag jobba efter 2 veckors semester.. Känns inte alls bra ska jag säga er... jag skulle behöva minst två till!! En att städa upp hemma och en att vila upp mig på... ha ha ha...

Det har blivit väldigt lite träning av hund och väldigt mycket annat nu sista tiden. Hundarna har haft det riktigt tråkigt och vissa dagar har jag löst aktiveringen med att jag har slängt ut godis till de stora i hundhagen och sen har de fått leta, en och en.... Cider har också fått testa den aktiveringen... Hon har också miljötränats med barn (5 år) och i att sitta uppbunden, vilket hon verkar uppskatta :-). Givetvis inte några längre stunder, men det känns som en bra början!

Igår började Bira leka riktigt med bebis, men både jag och Cider har halvsvårt att tolka det som lek... men det är det enda det kan vara... och Bira lät ju väldigt mycket som bebis när hon lekte också... Jösses vad livat det blir här hemma... ha ha ha...
  Bira var dessutom busig med en leksak så Lizza blev sur på henne och jag delade på dem innan något hände. Lugn och ro?? Näe...

Idag skulle jag träna lite på Sveg, men jag vet inte riktigt vart tiden tog vägen och hur jag tänkte... men det blev inte mer än att Cider och Bira fick gå ut och kissa... Men, jag tog mig tid att åka på sakri och träna här hemma!! Började med Bira, hon fick först en linjetag med synliga dummis, 4 stycken la jag ut på en linje och det blev rätt långt till den bakersta. Hon fixade det galant och det var skönt. Sen satte jag henne och slängde en dummy på varje sida om henne och stod kanske 10m från henne (näsa mot näsa) och dirigerade henne på den senast kastade först... sen blev det svårare och hon fick ta den först kastade. Svårare, men jag får stopp på henne innan hon hinner ta fel och det känns bra.
 Vi gick också lite jaktfot och körde sitt i kast, lekte lite med dummys som belöning efter att ha gått lite osv.
 Det som kändes bäst med Biras pass var att jag körde ganska mycket och det är längesen och INTE en enda gång la hon sig med dummyn i munnen och väntade på en inkallning. Alla gånger grep hon och levererade superfint i handen.

Cider hon fick komma ut och jag försöker shejpa fram ett stå... mycket svårt! De är liksom inte medvetna om själva ståendet. Men, jag jobbar vidare och ser om det går denna vägen, annars har jag påbörjat en alternativ väg, att stå på en bunke (upp och nervänd)! Vi har också löst ligg och det bjuder hon nu, vi har börjat döpa sitt, men är inte på långa vägar klar. Idag har vi inte gjort mer än så :-).

Lizza fick också ett träningspass, tyvärr mycket kortare än planerat eftersom de ringd hemifrån över middag, jag körde lite snabbt och när jag kom hem så hade personen i fråga redan ordnat sig något... Fel att ringa och säga det då?? Ja ja... Lizza fick lite linförighet där vi bara jobbar med att inte tränga... det är så jäkla svårt att vara konsekvent!! Och att komma ihåg belöningsfrekvensen... Lizza jobbade bra, matten inte lika bra, man det blev rätt bra och när jag sen belönade med bollen (typ en månad sen sist) så sprang hon två STOOORA varv över HELA fotbollsplanen!! Underbara hund... Vi pysslade också lite grann med ingångarna innan vi stressade hem.

Nu blev det natten ;-) Hej hopp och jag hoppas få lite nya bilder de kommande dagarna, kanske till och med en film :-). Sov sött!

Inga kommentarer: