måndag 6 januari 2020

Början...

Det nya året har börjat och rusar på i samma hastighet som 2019 avslutades med. Det gäller att hinna med och bli mer bestämd med att ropa STOPP för att hinna med att göra det man tänkt. Eller så handlar det helt enkelt om att masa sig upp ur soffan och ta tag i alla de här sakerna som man lovat sig själv (men som inte är några nyårslöften) att man ska ta tag i :-). Jag har liksom halvt lovat mig själv att inte äta så himla mycket godis och annat skit och inte bara hålla i hundträningen utan också ta tag i matteträningen, men det sitter ju till stora delar ihop och jag har också bestämt (typ) att idag är sista dagen för denna helg-period då onödigt frossande varit en del av vardagen, ha ha ha... men det är dumt att ta tag i det när det fortfarande finns en massa julgodis kvar, eller!?
Igårkväll skulle jag gå längre med hundarna hade jag tänkt, men 3mm nysnö och -2 gjorde att den där med horn i pannan, eller kanske var det den där lövätnade slingrande saken som gjorde att mitt sunda förnuft sa att den där snön, den kommer att fastna i pälsen i tassarna på hundarna och du kommer bli galen efter bara några hundra meter... och vem som hade rätt vet jag inte och kommer aldrig få veta, för jag stannade inne. MEN jag tog tag i en annan sak som jag dragit på under en väldigt mycket för lång tid. Jag klippte bort en massa onödig päls! Cider fick ca 5 cm kortare tassar och jag hittade igen trampdynor på henne! Det ni ;-). Allis fick också lite puts och sen blev det väääldigt styrigt i flocken, för det finns inget som Lizza önskar mer än att hon också skulle ha lång päls och bli trimmad och ompysslad, ha ha ha... jag tror hon gjorde 2-3 attacker på Allis och tack och lov svarade inte Allis.
 Just nu önskar jag att jag klivit upp kl 7 och gått på långpromenad. Nu är planen att gå så snart jag är klar med detta. Och så kan jag bara hoppas att vi är ute själv fast det är helg... oroar mig lite för det...

2 träningspass på klubben har jag hunnit med!
Lena och jag träffades i torsdags och körde lite allt möjligt. Jag tränade lite extra på stadgan, för att det just nu är fokus på kursen vi går. Sen med facit i hand så blev det lite för mycket. Hon är ju duktig på det och det blir bara trist. Min tanke nu är att köra korta pass så hon inte tröttnar och om jag vet att blir länge så ska jag lägga henne istället för sätta henne, så slipper vi bråka!
Kryp, går framåt, faktiskt mycket bättre. Fotgående, så där... behöver tänka mer struktur igen...

I går var jag in på förmiddagen och tränade med Lena och Liza. Nu får jag guldstjärna för jag la Allis när vi skulle hänga upp speglarna! Sen får jag väl minus för att jag inte tänker på riktigt när det gäller upplägg och planering! Förutom fotgående så körde vi också lite kryp och sitt i uppflog.

Med uppflogsträningen så måste jag verkligen tänka till och hitta en lösning... Det är supersvårt att få henne att engagera sig i någon lek och hivar jag iväg leksaken så antingen sticker hon direkt eller så stannar hon och står upp. Jaha... och vad i hela fridens namn har jag gjort för fel?? Det här vi kör är ju verkligen grundträning och något vi gjort sen hon var bebis. När slutade hon kunna det och framförallt, hur får jag tillbaka det?? För grundövningarna, de fungerar inte alls!... Och det är sjukt frustrerande att hon inte kan!

Nu ska jag ut och se om vi kan gå utan snöklumpar och utan att möta en massa människor och hundar...

Hej hopp!

Inga kommentarer: