tisdag 5 maj 2015

tittut ;-)

Här rinner tiden iväg snabbare än du kan ana och om jag har några minuter över så har jag inte haft energi till att blogga... Men nu ska jag göra ett försök. Vi får se var det landar, men några rader verkar ni få ;-).

Jag jobbar, men är helt slut... sover lite för lite just nu...

Ur valpkullen så har alla utom en raring flyttat, ja också hon som ska vara kvar då :-). Så vet ni någon som letar en snygg arbetskamrat så finns det en. Jag har precis påbörjat rumsrenhetsträningen, nu när Andersson/Amstel flyttat och det "bara" är två att bära ut. Fungerar så där... jag är lat av naturen och det lättaste är att bara ha dem ute och så ska det ju inte vara. De har dock flyttat upp i sovrummet på natten och det känns som jag springer ut, släpande på två valpar, 100ggr/natt. I natt var det betydligt bättre än natten innan och jag hoppas det fortsätter i samma anda. Sannolikheten är dock inte så stor eftersom jag nu ska på hemvärnsövning + läkarbesök och blir borta typ en vecka :-(.

Cider, hon har ju tillbringat ett par nätter på djursjukhuset i Östersund efter att ha ätit fallande plaststjärnor (alla fallande stjärnor är inte av lycka...) kombinerat med tapet (direkt från väggen). Men, de tog ut stjärnan den naturliga vägen och hon fick komma hem och har nu återhämtat sig helt och äter som vanligt det mesta som kommer i hennes väg!
  Jag har påbörjat inkallningsträning och ska nu försöka hålla i de övningar som jag och Jennifer gör... Vi går på en vardagslydnadskurs i Älvdalen och får se vad den kan ge oss för något... Kul att gå för någon som inte vet vem man är och inte har några förutfattade meningar!
  Vi kör måndagsträningar, förutom att näsan helst är nere på marken, så börjar hon få halvbra linförighet (helt utan uthållighet ännu!!), vi grejsar lite med läggande och har det riktigt bra frivilligt under baklängesmarsch och på kommando. Vid sidan är det ännu väldigt ostabilt, nästan obefintligt... Inkallning är på väg (helt annat än vardagsinkallningen, men jag tror de kommer växa ihop).
  Jag ska lägga lite krut på platsliggning, apportering, framförgående och ställande nu och så hoppas vi bli tävlingsklara snart! Och hoppet så klart!! :-D
  Cider har också fått ett par spår och hon gör det ganska bra. Sakta med säkert verkar vara hennes måtto och jag skulle med andra ord vilja ha lite mer fart, men det kanske kommer!

Lizza är Lizza och... pust... vi har i vinter jobbat rätt mycket på linförigheten och jag tycker den börjar bli bättre! Nu fick vi en liten tillbaka skjuss när vi flyttade från ica-parkeringen till planen på klubben, men det blir kanske ändå ;-). Den är oavsett bättre än vad den var i höstas! Vi grejsar lite med läggandet (hon fuskar gärna) och ska nu när det är bart ta tag i krypet och hoppet.
  I spårskogen är hon som vanligt URUSEL denna årstiden och jag får väl jobba lite på att få till det så vi kan ge oss ut på tävling igen. Just nu tajmat till tävlingssäsongen så har hon gått i löp, så jag tror vi lugnar oss till i höst (så kan ni själva räkna ut när hon kommer att löpa nästa gång...). Det gör mig GALEN!!

Bira skulle få tävla lägre brukspatrull till hösten hade jag tänkt... så kan ni gå ut på sbk-tävling och se hur många lägre patrull det finns i höst och var de ligger... Så nu kom jag in i en liten dipp... vi hinner ju aldrig få till kryp och plats till vår-säsongen, som ju börjar typ nu... Omotiverande!! Hoppas motivationen kommer tillbaka med övningen nu i veckan!

Allis då... ha ha... hon lever valpkull/flock liv... vi tränar på att gå i koppel, komma när jag ropar, handtarget och lite sitt (frivilliga). Hon är inklickad och jag ska nu (igen) göra en grundfärdighetslista och köra hårt med både Allis och Cider.

Cider är anmäld till utställning i Östersund i pingst (Bira är pälslös), och ska tillsammans med åtminstonde Allis anmälas till Sundsvall i juni. Så, jag måste lära Allis att stå... he he he...

Nu fick ni en liiiten titt på hur livet är just nu. Hoppas kunna bjuda på mer och lite bilder också! Inom kort...

Hej hopp!

1 kommentar:

L8Larsson sa...

Du är grym och inspirerande.

Superduktig!!!