onsdag 10 december 2014

slött!

Ja, det är kanske just situationen på jobbet som gör att man känner sig så less... eller att det aldrig blir vinter.. eller...? Det var oavsett skönt att prata med Åsa igår och inse att man inte är ensam i världen och att detta är en del av mitt liv och hur jag än gör så kommer jag aldrig ifrån det... Rutiner är enormt viktiga för mig och världen rasar samman om de inte fungerar och jag måste gå och lägga mig i tid på kvällen, annars är jag helt väck... Men just det att man inte känner någon som har det lika gör att man kanske tror att det är något annat som är fel på en och sen kan jag ärligt säga att jag blir less på mig själv och just det att jag måste ha saker på sitt sätt... hur korkad får man vara!? Men, Åsa hade en vän som var lika som mig och det känns bra! Tack för de lyftande orden!!

I måndags var jag på klubben och tränade och nu börjer det bli jul och så börjar det bli vinter och då blir jag ensam... men jag åker dit ändå :-). Sluta aldrig hoppas ni vet ;-)... Kung Bore knackade dessutom på dörren denna em/kväll så vi var inne i klubbstugan och körde! Fungerar bra, men det skulle sitta fint med en inomhushall... behöver inte vara särskilt stor, men... :-)

Började med Lizza och position i linförigheten, steg 1 på grunderna! Fast jag gjorde om steg ett lite... hi hi... MEN hur har jag kunnat tycka jycken är klipsk?? Hon var stenkorkad och inte det minsta klickerklok!! Hon behöver landa!! Jösses... min tanke är att lära in en nostarget på mitt vänstra ben. Hon ska alltså gå med nosen mot benet och på så sätt kommer hon längre bak och kan inte tränga. Smart va!?? MEEEN... hon dottade på tapen 2ggr med näsan och fick klick-belöning, sen gjorde hon ALLT annat utom det... och så lyckades jag få en dutt igen som jag belönade och sen var det borta igen. Definitivt något att fundera över! Jag testade också med plattform, men hon tror att det är en steppbräda och kan inte vara stilla en millisekund ens... phu! Men jag tror verkligen på det här med nostargeten!! Och vi får väl grejsa på med det och energinivån och se om vi kan hitta någon lösning.

Det här med nostarget på benet kom jag egentligen på när jag nu ska försöka få Bira i en position närmare mig i linförigheten. Och jag började samtidigt med dem och... Bira står bredvid mig, trycker näsan mot benet, utan target... vilken jycke :-). Ja, sen ska jag nu skärpa mig och inte skynda på det här utan sakta men säkert öka tiden hon håller näsan där och få det stensäkert innan jag börjar röra mig. Men här får matten problem, för jag vill ju bara rusa fram! Hon är så söt och duktig lilla Bira!

Cider, vi testade med fart ut till musmattan, men det känns typ omöjligt! Hon lullar ut och rusar tillbaka för att leka med mig. Men, en tanke jag har är... om jag först nu tränar upp superflyt på detta på nära håll och skiter i farten, kommer då farten av sig själv när hon blir säker på vad hon ska göra? Eller kommer hon alltid att lulla ut? Hmmm...
  Vi jobbade också lite med hålla fast, men en träpinne och den var ju lättare att gripa, lättare att hålla, lättare att tugga på och svårare att spotta ut :-D. Jag tror ändå det kommer gå lättare, men jag tycker det är lite jobbigt att hon ska klättra upp i mitt knä när jag vill ha motstånd och känna att hon håller i, sötnöten!
 Lite sitt-stanna gjorde vi också innan vi packade in oss i bilen och åkte hem.

Igår gjorde vi inget annat än att vi gick på en promenad i skogen. Min tanke var att få gå lite i solen, men innan vi hunnit vända så hade den försvunnit bakom bergen/skogen :-( och idag när jag slutar tidigare så är det åter plusgrader och moln som har intagit himlen. Ho ho vintern!!? Var har du gömt dig?? Men, jag upplevde det som att Cider var rätt nöjd ändå... :-)

Idag är det resa till Älvdalen och sen är det bara 2 dagar kvar innan helg! Och jag tror jag ska försöka göra lite juligare hemma i helgen och om solen tittar fram ska jag även sticka ut näsan!

Hej hopp!

Inga kommentarer: