måndag 16 augusti 2010

Problem...

... fast jag har bestämt att jag inte ska tyngas ner av de problem som nu åter uppstått med klubben och vem som gör vad, så är det ändå så att man nästan börjar undra om det är någon sorts kupp mot mig... speciellt med de rykten som också snurrar (som dock mest bara får mig att le...) angående hundträning och kurser! Men, de som startar ryktena har antingen inte gått någon kurs för mig, eller så har de inte lyssnat på vad jag säger! Nu har jag mest bara kvar att fixa en j-la sökbana och förklara för Jennifer varför mamma eller pappa aldrig kan gå/följa på hennes fotbollsmatcher OCH varför vissa släktingar skiter i hennes födelsedag men inte i Johans... och det blir kanske svårast... stackars barn...

Jag har annars som vanligt fullt upp =)... Nu har jag påbörjat arbetet med att fixa älg-passen... det är UNDERBART att komma ut i skogen och knata omkring, sen ska jag ärligt säga att det är mindre roligt att fixa de pass som inte blivit fixade på 2-3år bara pga lathet... det blir mycket röjning och vedfixning där. Och det är heller inte roligt att sitta på ofixade pass under jakten!! Sen har vi fixat lite mer ved... var ute med pappa (TACK!!!) hela familjen och drog & kapade och grejjade... jag gillar att elda och då måste man ju ha ved! =D!! Och så är det hallon-säsong... ska se om jag hinner/orkar plocka lite bär idag också... samtidigt som jag fixar sökbanan, men huvudet har måndag idag och vill helst krypa ner under täcket!

På hundtränar fronten har det annars varit rätt lugnt några dagar... Men, i vissa delar känns det som att det börjar släppa, andra delar tycker jag att vi mest står stilla och stampar! Hålla-tiden i apporteringen har blivit riktigt bra och Lizza sitter lugnt och stilla och håller sin apport i upp till 10 sek (har ännu inte provat längre). Igår testade jag att sänka apporten (närma oss marken) problemet då var att hon också sänker sig... blir lixom halv-liggande =D... men, det kanske kan läggas upp bättre och så får vi till det! De sista dagarna har hon också gått fot riktigt riktigt bra!! Nu handlar det inte om några monster-sträckor ännu, men i alla fall några steg utan att hon är 2m före mig... och det kändes igår som att vi inte är så förskräckligt långt borta i detta... Och det är ju tur, för jag hade faktiskt tänkt tävla i år =D =D... Men, så är det det här med att öka tiden, både gå längre, focusera längre, ligga längre... Hur kommer man över denna j-la tröskel??

Mitt mål under veckan har varit att leka och lära oss leka... kanske är det lösningen på uthålligheten... Men, så var ju Lizza och bröt av en tand som vi drog ut i måndgas (och det inlägget + utställningskritiker från förra helgen- ligger ute i kontanta-mobil-internet-rymden) och då har jag känt att jag ville vänta på att det skulle bli bättre först. Men, det viktigaste är väl att jag är medveten om att vi måste få lite lekregler och träna på att komma med leksaken så hinner vi nog ta tag i det!

Nu närmar sig nästa träff på min canis-kurs med storm steg och jag har denna gången inte haft någon panik på det hundarna ska kunna... det var inte sååå luriga saker (måste nog läsa igen!!) och superträna dessa två sista veckorna =)...

Bira har inte simtränat på över en vecka nu. kanske kan vi lyckas få till ett bad idag! Eller i morgon... sist vi simmade behövde vi bara säga att hon inte hade något annat val än att kliva i en gång, sen var hon i vattnet med glädje (och vill inte komma upp =) ). Hon har fått en mycket bättre teknik och simmar nu blixtrande snabbt!! Det är roligt!! Men, ännu får hon behålla flytvästen på några pass! Husse har också varit lite lat, men jag ska nu påminna honom om kommande tävlingar så ska vi nog få lite sprutt på honom! JO!! Jag glömde... Bira och jag har ju super-roligt och "jagar" duvor och så har vi varit i skogen och smygit på orrar och tränat på sitt!! Jag inser att vi måste gå mer i skogen och träna på "sitt" där hon har vilt i näsan... men, det går i alla fall åt rätt håll!! Biras plan idag är att träna lite apportering, kanske både markering och dirrigering. Super-roligt tycker jag!!

Jag har också påbörjat läsning av Maria Hagströms (se länkar till höger) nya bok från valp till stjärna! Den är riktigt bra och väcker en hel del tankar... och hade man tänkt komma någonstans i hundvärlden så ska man nog lyssna på vad hon har att säga... hon har ju en del resultat... Boken är inte en utpräglad valpträningsbok, utan det är en bok för alla åldrar! Samtidigt som jag försöker göra en översättning av de engelska böcker som jag har om fågelhundsträning OCH jag läser en krimmare... he he...

Nu ska jag se vart jag ska skicka detta meddelande... till er alla, eller till rymden igen ;-). Kanske kan ni också få en bild eller två om jag någon gång får tillbaka mitt fasta internet... =)

Inga kommentarer: